musik2

Musik… Det perfekta botemedlet till en lång & tröttsam dag

Musik är en del av våra liv nästan varje dag. Även om du inte anser dig vara en stor musikfan, du fortfarandeomedvetet lyssna på musik varje dag. En stor plats därvi hör musik är på TV. 

Det finns bakgrund och “humör” musik i sitcoms och TV-programatt du tittar på vardagen. Vi har alla hört de catchycommercial jinglar som håller fast vid oss hela dagen. Detta är bara några exempel på musik. 

Typer av Musik

 Det finns så många typer av musik där ute. Du kan köpa CD-ar,lyssna på radio och även lyssna på musik eller lära sig ommusik på TV. MTV, VH1 och diverse andra tv-kanaler är inriktade på musik. Du kan slå på din radio ochplocka upp vågorna av många lokala och vissa även distantstations som spelar olika typer av musik. Musik är verkligenvardär och det finns så mycket att välja mellan. Några av de vanligaste typerna av musik är country, R&b, hiphop, rock, klassisk och pop eller dans. Många andra kategorierhar kommit från dessa grundläggande genrer. Det finns också mångaolika kategorier enligt årtionde. Till exempel kan du få träffar av 70-talet, 80-talet, 90-talet och idag. Dessa kommer att spela dig alla träffar och toppers diagram från den tiden. 

Digital Musik

 Precis som många andra saker i livet idag, har musik wentdigital och det finns många fler möjligheter nu för dig toenjoy det. Du kan ladda ner musik online och lagra den på din dator. Du kan också lyssna på musik på nätet. Det finns många webbplatser som låter dig lyssna på musik och det ärliterligt tusentals stationer så att du kan lyssna på anytype av musik du gillar.  Ett annat genombrott i den digitala musikscenen var MP3file. MP3-filer är bara ett sätt att komprimera en musikfil sincemusic filer är ganska stora. Den MP3 kan laddas ner toyour dator, lagras i mappar och även överföras till MP3players. Det finns bärbara MP3-spelare som är i grundenmodern dag Walkmans men istället för radio, eller CD-apparater, du havedigital filer. Mängden filer du kommer att kunna lagra kommer att variera mendu kan lagra många fler än du kunde på en CD eftersom deär komprimerade. De lagras inuti din maskin indigital format så att du inte behöver oroa dig för att hoppa över orlosing din station.

Posted in: Musik