musik festival

Problemet med musik Advocacy

 Har vi, som en intresserad grupp i musikutbildning, skadat våra egna ansträngningar helt enkelt genom att märka det som “musik opinionsbildning?” Jag, tillsammans med många musik pedagoger, är mycket tacksam för “VH1 Spara musiken,” och andra insatser musik opinionsbildning.

Men bara de som redan brinner för värdet av musikutbildning verkligen kämpa för dessa ansträngningar. Även om termen, “musik opinionsbildning,” har sin plats inom kretsen av musik anhängare, är det en förvrängning i det allmänna samhället. 

Mit Schnellvorlauf in die Zukunft

 Ordet, “advocacy,” anger att hjälpa en underdog. Det placerar det i en kategori av sympatiska insatser mot något värdefullt i behov av sparande. Begrunda termen, “barn advocate.” Vilka bilder kommer att tänka på? Visuella bilder av barn i nöd dra på ditt hjärta-strängar av att ge, eller hur? Vi älskar dem och vill göra mer för dem, men åberopa känslor av sympati når bara ett fåtal. Tänk på alla fraser som innehåller ordet, “advocate,” eller “advocacy.” Vad är din omedelbara känsla? Synd? Välgörenhet? Sympati? Empati? vänster? Rättfärdiga? önskan att kämpa för saken? Varför känner vi så? Det tyder på ett behov av att kämpa för de försvarslösa, sårbara, behövande. Vem sätter på handskarna och försvarar? – Den är närmast underdogen. De med djup medkänsla och känslor kopplade till offret. Hur slåss de för offret? De arbetar för att få världens uppmärksamhet på problemet. De målar grafiska bilder genom ord och bilder som skuld människor att ge. De mest passionerade för försvarslösa arbete outtröttligt, försöker flera metoder för att nå massorna, men bara vinna ett fåtal. Musik är inte underdog i verkligheten, bara i utbildningssystemet, och i brist på finansiering. I våra ansträngningar att förbättra uppfattningen och det ekonomiska stödet saboterar vi det större uppdraget att vörda och beundra. Musik är inte något att sympatisera, utan att beundra och söka sträva efter storhet. 

Tänk om vi förvandlade sympatin till beundran?

 Folk älskar vinnare. Folk älskar mästare. Folk vill vara en del av det vinnande laget. Det inspirerar dem att gå efter sin dröm och beundra dem som gjorde och lyckades. Till exempel är jag inte mycket av en sport, men när den lokala gymnasiet laget börjar avancera till staten slutspelet, jag är där med resten av staden. Alla älskar en vinnare. Låter det bekant? Nu överväger en kontrasterande bild-Shawn Johnson. Har du hört talas om henne? En ung flicka från Iowa hade en dröm. Med bara stöd av sin familj och tränare, fokuserade Shawn på guld och passionerat dedikerade sin tid, energi och talang för att uppnå excellens, och hon gjorde. Shawn fick ett guld och silver i OS 2008 som hölls i Kina, och har inte slutat ännu. Innan den olympiska säsongen, bara de inom gymnastik cirkel kände till Shawn Johnson. Liknar endast de inom musikcirkeln är medvetna om fördelarna med musikundervisning i en människas liv. Shawn Johnson är inte en sympatisk bild. Ingen är martyr för Shawn Johnson. Ingen behöver vara eller ens vill vara. Shawn Johnson är en flicka som hade en dröm med en handlingsplan. Hon hade ett litet stödteam av sin familj och en tränare. Shawn rekryterade inte “opinionsbildning” grupper för att hjälpa dra henne med och representera hennes fall. Hon såg sig inte som en underdog. Hon var på väg mot OS-guldet. Ägnar hon en procentandel av sin tid för sympatiröster och stödgrupper? Nej. När hon hällde sitt hjärta i sitt arbete, började hon att utmärka sig och när hon började vinna, världen clamored att se henne, lära sig om denna otroliga framgångssaga, ta stolthet i henne som en av våra egna i USA Alla beundrade Shawn engagemang och stolt hävdade henne som en representant för vad som är möjligt när du strävar efter excellens i ditt hantverk. För Shawn Johnson är det gymnastik. För oss är det musik.Miljontals barn tar gymnastik, men det är bara de utmärkta som världen vill titta på. Många människor är inblandade i musik, men det är bara otroliga musiker som drar världens uppmärksamhet. Den stora majoriteten av amerikanska medborgare aldrig närvara, eller titta på, eller delta i gymnastik evenemang, men under sommaren 2008, alla amerikanska ögon tittade Shawn, villig henne att vinna och fira hennes segrar. Google Shawn Johnson och du hittar artiklar och videoklipp från hela världen. Fanklubbar och webbsidor kom till. Allt detta från en flicka med en dröm som vidtog nödvändiga åtgärder för att få det att hända.Folk älskar en vinnare. Folk vill vara isär från det vinnande laget. Folk dras till och söker upp vinnare. De vill vara en del av den drömmen.

Posted in: Musik